fbpx

Veel gestelde vragen

Hieronder vindt u het antwoord op de veelgestelde vragen.

1. Algemeen

Ja, je kunt Dutch Wallet je op meerdere telefoons registreren.

Iedereen met een Nederlandse betaalrekening én een Nederlands 06-nummer kan Dutch Wallet gebruiken. Het maakt niet uit bij welke bank je zit.

Geen probleem, ook niet Dutch Wallet gebruikers kunnen een deelnemer zijn in een groep zodat de rekeningen netjes gedeeld worden. Na het afsluiten van de groep krijgen deze deelnemers een whatsapp paylink ipv een paylink via de Dutch Wallet App notificaties.

Ja dat kan! Je kan heel eenvoudig het betaalverzoek middels iDEAL betalen. Via een betaallink betaal je vanuit je eigen mobiele bankomgeving. Wel zo makkelijk, alles met je mobiel!

Geen enkel probleem. Voor iedere uitgave kan een verschillende betaler worden aangegeven. Het maakt ook niet uit wie de uitgave in Dutch Wallet invoert. Ook de samenstellingen van de groep kunnen verschillend zijn, binnen Dutch Wallet kan je aangeven wie er bij waren en wie niet.

Een gewichtsverdeling is mogelijk. Standaard wordt de rekening gelijkwaardig gedeeld, maar je kan ook een gewicht per persoon aangeven of zelf de netto bedragen per persoon.

2. Groepen

Iedereen die Dutch Wallet heeft gedownload kan een nieuwe groep aanmaken. Je kiest de naam van de groep, voegt een foto toe en selecteert de deelnemers.

Ja dat kan! Na het selecteren zie je welke deelnemers al Dutch Wallet gebruiker zijn en welke niet. Je kunt ze zelf ook nog uitnodigen via de Whatsapp link. Nadat de groep is aangemaakt krijgen alle deelnemers een bericht van de nieuwe groep!

Je moet toestemming geven tot toegang van je contacten tijdens de installatie. Indien je dit niet hebt gedaan kan je via instellingen de app Dutch Wallet selecteren, waarna je als nog toegang geeft tot je contacten.

Nee, als de groep is afgesloten en alle betaalverzoeken zijn uitgezet verdwijnt de groep uit de lijst.

3. Betalingen / Rekeningen

Je selecteert eerst de groep uit de lijst waarna je op de grote + tapt om de betaling in te voeren. Vervolgens voer je het bedrag in en waarvoor het is. Daarna geef je aan wie er bij waren en wie de betaler is. Alle deelnemers ontvangen netjes een bericht.

Ja zeker! Dit is de kracht van Dutch Wallet. Je kunt alle groepsuitgave invoeren, in verschillende samenstellingen en verschillende betalers. De balans – Wie betaalt wie – wordt continue bijgehouden.

Voordat de groep is afgesloten kun je gewoon een verkeerde uitgave invoer verwijderen, de balans wordt automatisch gecorrigeerd. De deelnemers ontvangen netjes een bericht. Geen probleem.

Als je de groep hebt geselecteerd zie je direct hoeveel de groep heeft uitgegeven en hoeveel jij hebt betaald. Als je – Wie betaalt Wie – selecteert zie je in 1 overzicht de groepsbalans. Alle groepsuitgave zijn verrekend zodat er precies bekend is wie aan wie moet betalen / moet ontvangen.

Ja dat klopt! Iedereen kan de groep afsluiten zodat vervolgens alle betaalverzoeken worden uitgezet. Alle deelnemers, ook niet Dutch Wallet gebruikers, ontvangen een bericht. De betaalverzoeken kun je vervolgens zien in het menu – Betaalverzoeken –

4. Betaalverzoeken / DWtjes

Je ziet hier alle openstaande betaalverzoeken. De groene boxjes zijn voor te ontvangen bedragen, de rode boxjes voor de te betalen bedragen. Als een betaalverzoek (DWtje) betaald is dan wordt het boxje blauw.

Je kunt betalen en geld ontvangen middels iDEAL nadat je een bankrekeningnummer hebt toegevoegd. Dit is je eigen betaalrekening waarna je vanuit jouw mobiel bankieren kan betalen en geld ontvangen.

Je bankrekening nummer, IBAN-nummer, wordt éénmalig gecontroleerd. De controle wordt uitgevoerd door Online Betaalplatform onder toezicht van De Nederlandsche Bank. Ook tijdens opvolgende betaaldiensten worden er controles en fraudechecks uitgevoerd.

Er zijn geen kosten verbonden aan de betaaltransacties, niet voor betaalverzoeken uit de groepen en ook niet voor directe betaalverzoeken.

Je tapt op het rode boxje waarna je je eigen bank kiest om naar mobiel bankieren te gaan. Vanuit hier wordt d.m.v. de paylink de transactie klaargezet om te voldoen.

Wanneer je nog een betaalverzoek hebt openstaan kun je het groene boxje swypen om het verzoek nogmaals te versturen.

Een betaling wordt de volgende werkdag voor 18.00h bijgeschreven op de op de bankrekening van de ontvanger. In het weekend en op feestdagen kan dit wat langer duren.

Na het toevoegen van je bankrekeningnummer kun je per transactie € 250,- en per dag € 500,- ontvangen. Bij hogere bedragen is een extra verificatie middels een identiteitsbewijs nodig.

Ja zeker, deze kun je het betaalverzoek sturen d.m.v. Whatsapp. Je ziet een alert welk betaalverzoek nog niet verstuurd is. Zo hou je overzicht voor alle betaalverzoeken die je nog moet ontvangen en betalen.

Door het DWtje te swypen kun je blauwe betaalverzoek archiveren of verwijderen. Gearchiveerde kun je terug zien, de verwijderde niet meer.

Dutch Wallet houdt exact bij welk bedrag je verschuldigd bent of juist moet ontvangen. Na een weekendje weg sluit je de groep eenvoudig af en ontvangen je vrienden een betaalverzoek. Simpel.

© 2019 Dutch Wallet. All Rights Reserved.

Made with 💙 by OWN agency.